Ovaj recept sam dobila od prijateljice i čim sam došla kući odma sam je napravila.
Sastojci:
- pesto grama
- pet jaja
- četristo grama feta sira
- dvjesto grama edamera
- jedna čaša pavlake
- jedan decilitar ulja
- jedna kašika praška za pecivo
Priprema:
U jednu veću posudu dodati pet jaja koje morste dobro umitit zatim dodajte fetu sir koju prethodno mkrate izmrviti viljuškom ili nožem.
Onda sve dobro promiješati te dodati edamer koji morate krupno narendati,ulje,kiselu pavlaku,prašak za pecivo i brašno.Smjesu dobro izmiješati da se sastojci sjedine.
Zatim morate zagrijati šporet na sto stepni celzjuse te u veći pleh posuti ulja po dnu ili margarina te izlitu smjesu koju ste prethodno napravili.
Smjesu pečete pola sata sve dok se ne pojavi zlatna korica odozgo nakon toga izvadite iz šporeta te prelijete vrhnjem ili komadićima feta sira.
Također je možete malo začiniti dodavajući biber ili origano zatim možete posuti par listića peršuna.
Comments
Post a Comment